De unde sa cumpar o masina second hand in Timisoara?

Daca esti in cautarea unei masini second hand in Timisoara ai de ales intre a cumpara masina de la dealer auto autorizat, de la un vanzator privat gasit in urma anunturilor publicate sau in piata auto, de la cineva din familie sau de la un prieten. Ceea ce trebuie sa stii si sa iei in calcul este ca achizitionarea unei masini de la un dealer auto autorizat sau de la un vanzator privat, nu este doar o optiune ce tine de preferinta ta personala, implica mai multe aspecte.

Avantaje dealer auto autorizat
Docomentatie – Aici in primul rand trebui sa vorbim despre siguranta achizitiei, procedurile legate de actele de vanzare-cumparare sunt mai sigure si se realizeaza intr-un mediu controlat, direct la sediul dealerului, comparativ cu actele realizate de un vanzator privat. Un alt aspect important este faptul ca putem controla provenienta autoturismului, istoricul de service si al proprietarilor, astfel veti sta linistit ca masina sigur nu a fost furata sau ca rulajul km este real.

Stare tehnica – Tot la siguranta achizitiei unei masini second hand intra si starea tehnica a acesteia, cumpararea unui autovehicul uzat de la un dealer autorizat este mult mai sigura, comparativ cu o masina cumparata de la un vanzator privat sau chiar de la un prieten. Trebuie scos in evidenta ca masinile second hand comercializate de dealerii autorizati sunt verificate complet din punct de vedere tehnic, nu doar cosmetizate cum se practica pe piata libera.

Un dealer auto este obligat sa respecte reglementari legale privind acest tip de comert, pe cand un semsar nu, el nu ofera nici un fel de garantie, de cele mai multe ori nu ofera documentele de service ale masinii pentru a ascunde istoricul. Pentru a verifica asta sau starea thenica a masinii trebuie mers intr-un service autorizat unde va plati clientul, va pierde timp, si va petrece timp in compania unui necunoscut.

Auto second hand Timisoara in rate

Modul de plata, achizitia – Un alt avantaj atunci cand cumperi de la un dealer este faptul poti plati cash, cu cardul sau daca nu ai toti banii, dealerul auto te poate ajuta cu o finantare pentru plati esalonate, in sistem de credit bancar avantajos, astfel cu un avans de 20% din valoarea autoturismului in cateva ore poti pleca cu masina acasa.

Argumente contra cumpararii unei masini second hand de la privati sunt multe, iar daca pana in urma cu ceva timp in urma puteai sa cumperi o masina trecuta de prima tinerete doar de la samsari, acum exista posibilitatea achizitionarii direct de la un dealer autorizat in acest tip de tranzactii, intr-un mod sigur pentru tine si familia ta.